Search

Reirs ASV vēstniekam norāda uz finanšu sektora sakārtošanu kā Latvijas prioritāti - TVNET

Finanšu ministrs Jānis Reirs

FOTO: Edijs Pālens/LETA

Tikšanās laikā ar ASV vēstnieku Latvijā Džonu Lesliju Kārvailu finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) ceturtdien norādīja uz finanšu sektora sakārtošanu kā Latvijas prioritāti, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Reirs iepazīšanās vizītē ceturtdien tikās ar jauno ASV vēstnieku Latvijā. Tās laikā tika pārrunāta "Moneyval" rekomendāciju ieviešanas gaita, citas nozares aktualitātes, kā arī abu valstu sadarbība.

Vizītes ietvaros finanšu ministrs vēstnieku informēja par Latvijas paveikto finanšu sektora sakārtošanā, uzsverot šīs jomas prioritāti.

"Mēs skaidri apzināmies, ka stabils, caurspīdīgs un efektīvi uzraudzīts finanšu sektors ir pamats ilgtspējīgai izaugsmei un labklājībai visiem Latvijas iedzīvotājiem. Naudas atmazgāšanas risku mazināšana un kontrole, kā arī finanšu noziegumu novēršana ir Latvijas valdības augstākā politiskā prioritāte," vēstniekam sacīja Reirs.

Ministrs arī informēja par galvenajiem izaicinājumiem valsts budžeta jomā, akcentējot veselības finansēšanas jautājumus.

Gan finanšu ministrs, gan ASV vēstnieks sarunā atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un ASV sadarbību, kā arī pauda apņēmību turpmākai ciešai sadarbībai.

Jau vēstīts, ka decembra sākumā Strasbūrā notiks "Moneyval" plenārsēde, kurā diskutēs par Latvijas šā gada 30.augustā iesniegto tehnisko ziņojumu. Savukārt decembra vidū notiks Latvijas delegācijas klātienes tikšanās ar Finanšu darījumu darba grupas ekspertiem, kur būs iespēja apspriesties par valsts sasniegto progresu finanšu sistēmas efektivitātes uzlabošanā saskaņā ar 2019.gada novembrī iesniegto ziņojumu.

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3LnR2bmV0Lmx2LzY4MzE3ODcvcmVpcnMtYXN2LXZlc3RuaWVrYW0tbm9yYWRhLXV6LWZpbmFuc3Utc2VrdG9yYS1zYWthcnRvc2FudS1rYS1sYXR2aWphcy1wcmlvcml0YXRp0gEA?oc=5

2019-11-21 13:39:00Z
CBMibmh0dHBzOi8vd3d3LnR2bmV0Lmx2LzY4MzE3ODcvcmVpcnMtYXN2LXZlc3RuaWVrYW0tbm9yYWRhLXV6LWZpbmFuc3Utc2VrdG9yYS1zYWthcnRvc2FudS1rYS1sYXR2aWphcy1wcmlvcml0YXRp0gEA

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Reirs ASV vēstniekam norāda uz finanšu sektora sakārtošanu kā Latvijas prioritāti - TVNET"

Post a Comment

Powered by Blogger.