Search

Igaunijā neizdodas gāzt ministru – Somijas premjeres kritizētāju | BNN - ZIŅAS AR VĒRTĪBU - bnn.lv

Marts Helme, EKRE, Igaunija, Reformu partija, Sanna Marina

Igaunijas iekšlietu ministrs Mart Helme

Igaunijas parlamentā otrdien noticis neuzticības balsojums pret Igaunijas iekšlietu ministru, kurš nosaucis Somijas jauno premjerministri par «pārdevēju» no «sarkanajiem», kuri cenšoties iznīcināt valsti.

Kā vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs ERR, otrdien, 17.decembrī, Rīgikogu balsojumā pret iekšlietu ministru Martu Helmi (Mart Helme) (Igaunijas Konservatīvā tautas partija (EKRE)) par neuzticību ministram balsojuši 44 deputāti no kopumā 101 likumdevēja.

13 deputāti, lielākoties no valdošajā koalīcijā strādājošās nacionālkonservatīvās frakcijas Pro Patria, balsojumā atturējušies.

Lasiet arī: Kaljulaida atvainojas Somijas prezidentam par igauņu ministra izteikumiem

BNN jau vēstīja, ka Marts Helme svētdien, 15.decembrī, piedaloties Igaunijas TRE Raadio pārraidē Helme nosaucis Somijas jauno valdību par «sarkanajiem», kuri cenšoties iznīcināt valsti.

Somijas premjerministri Sannu Marinu (Sanna Marin), kura stājās amatā 10.decembrī un pārstāv Sociāldemokrātisko partiju, viņš nopēlis par viņas iepriekšējām darba gaitām un, viņaprāt, neatbilstību amatam.

Viņš izteicis šaubas, kā «pārdevēja» ir kļuvusi par Somijas valdības vadītāju.

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVGh0dHBzOi8vYm5uLmx2L2lnYXVuaWphLW5laXpkb2Rhcy1nYXp0LW1pbmlzdHJ1LXNvbWlqYXMtcHJlbWplcmVzLWtyaXRpemV0YWp1LTM1MDY4ONIBAA?oc=5

2019-12-17 10:58:56Z
CBMiVGh0dHBzOi8vYm5uLmx2L2lnYXVuaWphLW5laXpkb2Rhcy1nYXp0LW1pbmlzdHJ1LXNvbWlqYXMtcHJlbWplcmVzLWtyaXRpemV0YWp1LTM1MDY4ONIBAA

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Igaunijā neizdodas gāzt ministru – Somijas premjeres kritizētāju | BNN - ZIŅAS AR VĒRTĪBU - bnn.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.