Search

Irāna atvērta aviokatastrofas starptautiskai izmeklēšanai; Kanādai bažas par raķeti - bnn.lv

Irāna, Ukraina, aviokatastrofa, civilā aviācija, Kanāda, Boeing

Pēc Ukraiņu pasažieru avioreisa avārijas Irānā un 176 cilvēku bojāejas Irānas valdība ir paudusi gatavību izmeklēšanā iesaistīt ārvalstu speciālistus. Tikmēr Kanāda, kuras pilsoņi ir upuru vidū, citē pierādījumus par iespējamu raķešuzbrukumu lidmašīnai.

Ukrainas lidsabiedrības Ukraine International Airlines lidaparāts Boeing-737-800 avarējis 8.janvārī. Tas noticis vienā naktī ar Irānas raķešuzbrukumiem ASV un NATO spēku bāzēm Irākā.

Kā vēsta Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS, Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Abass Musavi ceturtdien, 9.janvārī, paudis valsts gatavību aviokatastrofas izmeklēšanā iesaistīt speciālistus no tām valstīm, kuru pilsoņi ir upuru vidū.

Saskaņā ar Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumu «upuru vidū bija Ukrainas, Irānas, Kanādas, Zviedrijas, Afganistānas, Vācijas un Lielbritānijas pilsoņi».

Irānas preses pārstāvis arī lūdzis Kanādas premjerministru un citu valstu pārstāvjus dalīties ar informāciju par aviokatastrofu, kas ir to rīcībā.

Kanāda: Izlūkinformācija norāda uz Irānas raķešuzbrukumu

«Mūsu rīcībā ir izlūkinformācija no vairākiem avotiem, tostarp no mūsu sabiedrotajiem un mūsu pašu izlūkinformācija. Pierādījumi liecina, ka lidmašīna tika notriekta ar irāņu zeme-gaiss tipa raķeti. Pilnībā iespējams, ka tas var būt noticis neapzināti,» pavēstījis Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Justin Trudeau).

Viņš arī aicinājis veikt dziļu un visaptverošu aviokatastrofas izmeklēšanu.

Britu raidorganizācija BBC vēsta, ka Irānas televīzijā pārraidīti videomateriāli, kur redzama buldozeru darbība lidmašīnas nokrišanas vietā.

Video redzama Džastina Trudo uzruna angļu valodā:

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vYm5uLmx2L2lyYW5hLWF0dmVydGEtYXZpb2thdGFzdHJvZmFzLXN0YXJwdGF1dGlza2FpLWl6bWVrbGVzYW5haS1rYW5hZGFpLWJhemFzLXBhci1yYWtldGktMzUyNTc30gEA?oc=5

2020-01-10 08:36:09Z
CBMiaGh0dHBzOi8vYm5uLmx2L2lyYW5hLWF0dmVydGEtYXZpb2thdGFzdHJvZmFzLXN0YXJwdGF1dGlza2FpLWl6bWVrbGVzYW5haS1rYW5hZGFpLWJhemFzLXBhci1yYWtldGktMzUyNTc30gEA

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Irāna atvērta aviokatastrofas starptautiskai izmeklēšanai; Kanādai bažas par raķeti - bnn.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.