Search

Irānā milzu pūļi atvadās no ASV gaisa triecienā nogalinātā ģenerāļa Soleimani - Skaties.lv

Irānas galvaspilsētas Teherānas ielās pirmdien izgājuši milzu cilvēku pūļi, lai atvadītos no ASV gaisa triecienā nogalinātā komandiera Kasema Soleimani, vēsta ārvalstu mediji.

Jau kopš brīvdienām turpinās nogalinātā ģenerāļa atvadu ceremonija, kuras laikā zārks ar Soleimani mirstīgajām atliekām ceļo pa Irāku un Irānu. Pirmdien atvadu ceremonija notika Irānas galvaspilsētā, kur zārks tika nests gandrīz 10 kilometrus, bet aizlūgumu par viņu vadīja Irānas augstākais līderis Ali Hamenei.

Teherānas ielās izgājušie cilvēki raudāja, citi sagrāba nelaiķa fotogrāfijas. Sērotāji Teherānās ielās izkliedza saukļus ”nāve Amerikai”. Irānas valsts televīzija norādījusi, ka ielās sērot par ģenerāļa nāvi ir izgājuši miljoniem cilvēku, taču šāds skaitlis šobrīd nav apstiprināts oficiāli.

Uzstājoties liela pūļa priekšā pie tēva bēru procesijas Teherānas universitātē, ģenerāļa Soleimani meita Zeinaba brīdinājusi, ka viņas tēva nāve ”nesīs tumšas dienas” ASV un, lai Tramps nedomājot, ka viss ir beidzies ar viņas tēva mocībām, vēsta CNN.

Pēc pirmdien notikušajām atvadām Teherānā,  ģenerāļa mirstīgās atliekas tiks aizvestas uz Komu – šiītu svēto pilsētu.  Bet Soleimani bēres notiks otrdien, viņa dzimtajā pilsētā Kermenā.

Lasi vēl: Bagdādē tūkstošiem irākiešu atvadās no ASV triecienā nogalinātajiem komandieriem

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicWh0dHBzOi8vc2thdGllcy5sdi96aW5hcy9hcnZhbHN0aXMvaXJhbmEtbWlsenUtcHVsaS1hdHZhZGFzLW5vLWFzdi1nYWlzYS10cmllY2llbmEtbm9nYWxpbmF0YS1nZW5lcmFsYS1zb2xlaW1hbmkv0gEA?oc=5

2020-01-06 12:16:00Z
52781288625020

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Irānā milzu pūļi atvadās no ASV gaisa triecienā nogalinātā ģenerāļa Soleimani - Skaties.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.