Search

Tallinas slimnīcā nogādātie ķīnieši neesot inficēti ar koronavīrusu - Apollo.lv

FOTO: Reuters/ScanPix

Piektdien, 31. janvārī, ātrā palīdzība nogādāja divas Ķīnas tūristes Tallinas Centrālajā slimnīcā, lai noskaidrotu viņu veselības stāvokli un pārliecinātos, vai viņi nav inficēti ar jauno koronavīrusu. Vēlāk izrādījās, ka Ķīnas iedzīvotāji ir veseli, ziņo laikraksts "Postimees".

Veselības departaments piebilda, ka šobrīd nav iemesls slēgt viesnīcu, kurā ķīnieši bija apmetušies. Tāpat tika aicināts saglabāt mieru, jo šobrīd nav pierādījumu, ka tūristi tiešām ir inficēti ar koronavīrusu.

Pēc Neatliekamās palīdzības nodaļas vadītāja Martina Kadaja vārdiem, Tallinā esošajiem tūristiem parādījušies simptomi, kas var norādīt uz koronavīrusu.

"Tūristi tika nogādāti slimnīcā, lai noskaidrotu, vai viņi ir inficēti ar jauno vīrusu. Turpināsim sabidrībai sniegt jaunāko informāciju par šo gadījumu," medijiem sacīja Kadajs.

"Mūsu jaunākie rezultāti liecina, ka cilvēki ir pilnībā veseli. Ķīnieši šādu ātrās palīdzības rīcību ir uzskatījuši par formalitāti un pilnībā sadarbojušies ar mediķiem," sacīja Kadajs

Tā kā Igaunijai pagaidām vēl nav jaunā koronavīrusa analīžu veikšanai nepieciešamā aprīkojuma, pacientu nodotie paraugi tiks nogādāti Zviedrijas laboratorijā. Rezultātus nāksies gaidīt aptuveni vienu līdz divas diennaktis.

Kādam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārsta palīgam radušās bažas par divu Latvijas iedzīvotāju iespējamu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, taču satraukums izrādījies pilnībā nepamatots, šodien preses konferencē pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Šie divi saslimušie nesen bija atgriezušies no ceļojuma, tāpēc ārsta palīgam radušās šaubas un piesardzības nolūkos viņš rosinājis veikt attiecīgas pārbaudes. Abi sasirgušie nogādāti RAKUS, kur vispirms jau secināts, ka viņi ieradušies no reģiona, kas nav pat tuvu Ķīnai. "Viņiem bija pavisam citi simptomi un citi vīrusi," uzsvēra Višņakovs, norādot, ka abos gadījumos teju uzreiz apstiprināts, ka saslimušie nav inficējušies ar koronavīrusu.

Viena pacienta gadījumā slimnīca pati uzreiz spēja noteikt, ka pacients nav inficējies. Otrajā gadījumā tika veikta apskate un analīžu paraugi nosūtīti uz Nīderlandi, bet arī šajā gadījumā bažas neapstiprinājās, informēja klīnikas vadītājs. Višņakovs skaidroja, ka šādos gadījumos slimnīcas speciālists veic pārbaudi, jo vīruss pēc tā simptomiem var tikt sajaukts ar gripu vai akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Pat sarežģītākos gadījumos Austrumu slimnīcas diagnostikās iespējas esot tādas pašas kā citviet Eiropā.

Pēc jaunākajiem datiem Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 213 cilvēkiem, savukārt apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir palielinājies līdz 9692, piektdien paziņoja valdība.

Ceturtdien Pasaules Veselības organizācijas (PVO) izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Atbildīgie dienesti Latvijā, proti, Slimību profilakses un kontroles centrs, NMPD un universitātes slimnīcas, ir pastāvīgā saziņā par situācijas attīstību pasaulē saistībā ar jauno vīrusu un šobrīd strādā atbilstoši Katastrofu medicīnas plānā noteiktajam gatavības režīmam. 

Ārstniecības iestādēm - gan NMPD brigāžu mediķiem, ģimenes ārstiem un slimnīcu personālam ir sniegtas PVO rekomendācijas rīcībai, saskaroties ar iespējami inficētu pacientu ar koronovīrusu. Tāpat ir apzināti pieejamie slimnīcu resursi infekcijas slimnieku ārstēšanai. Dienesti ir apliecinājuši, ka nepieciešamības gadījumā spēs nodrošināt veselības aprūpes sniegšanu pacientiem, kuriem pastāvēs aizdomas par inficēšanos ar šo vīrusu.

Ja Latvijā tiktu konstatēts Ķīnas jaunais koronavīruss, tad ar to saslimušie pieaugušie tiktu nogādāti RAKUS, bet bērni tiktu vesti uz Bērnu Klīnisko universitātes slimnīcu, iepriekš Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē paziņoja NMPD direktore Cipule.

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LmFwb2xsby5sdi82ODg2NDA0L3RhbGxpbmFzLXNsaW1uaWNhLW5vZ2FkYXRpZS1raW5pZXNpLW5lZXNvdC1pbmZpY2V0aS1hci1rb3JvbmF2aXJ1c3XSAQA?oc=5

2020-01-31 12:33:45Z
52781330861961

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tallinas slimnīcā nogādātie ķīnieši neesot inficēti ar koronavīrusu - Apollo.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.