Search

“Brexit”: Ar svinībām ieskandināts jauns posms mūsdienu Lielbritānijas vēsturē - Skaties.lv

Trīs ar pus gadus pēc “Brexit” referenduma Lielbritānija oficiāli pametusi Eiropas Savienību (ES).

Premjers Boriss Džonsons, vēršoties pie tautiešiem, jau paguvis apsolīt daudz uzlabojumu, tostarp lietojot pat tādu terminu kā ”nacionālo atdzimšanu”. Pragmatiķi tikmēr norāda, ka ātri vien “Brexit” atbalstītājus var sagaidīt vilšanās. Pirmkārt, līdz gada beigām spēkā ir pārejas režīms, kurā pēc būtības nekas nemainās.

Ar zvanu skaņām, sagaidot plkst.23.00 pēc vietējā laika ieskandināts jauns posms mūsdienu Lielbritānijas vēsturē. Lielākās svinības notika parlamenta laukumā. Sanākušie bija tērpušies aksesuāros, kuri spilgti akcentē nacionālo piederību.

“Lieliska sajūta. Gluži kā reizēs, kad varam svinēt savas futbola izlases panākumus,” norādīja svinību apmeklētājs Džeisons Roberts.

Savukārt vēl kāds svinību apmeklētājs Saimons Kilbijs pauda: “Skaidrs, ka mums priekšā vēl būs daudz grūtu brīžu, kad nāksies izcīnīt vienošanos ar Eiropas Savienību. Lielā mērā tas būs atkarīgs no tā, kas būs šo sarunu vedējs.”

Uzrunā valsts iedzīvotājiem premjerministrs Boriss Džonsons vēlreiz skaidroja iemeslus, kādēļ Lielbritānija nolēmusi pamet ES, – tas esot fakts, ka bloks attīstās virzienā, kas britiem neesot izdevīgs. Aiziešana no tā tagad kalpos par atskaites punktu ”nacionālajai atdzimšanai”.

Vienlaikus, par sevi atkal atgādinājusi Skotija. Tās valdības vadītāja nākusi klājā ar paziņojumu, ka Skotija ES atgriezīsies. Un tas jau būs neatkarīgas valsts statusā.

“Ir pilnīgi reāli, ka jau šogad tiek rīkots neatkarības referendums. Mums tikai jāatrod pareizais veids, kā to paveikt likumīgi,” saka Skotijas pirmā ministre un Skotijas Nacionālās partijas līdere Nikola Stērdžena.

Pirms četriem gadiem sarīkotajā referendumā, kam bija tikai informatīvs raksturs, pret aiziešanu no ES nobalsoja 62% Skotijas iedzīvotāju.

Jauna neatkarības referenduma ideju noraida britu premjers Boriss Džonsons. Viņš uzskata, ka viss jau ir izlemts “Brexit” balsojumā, kam ir augstāks spēks.

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMib2h0dHBzOi8vc2thdGllcy5sdi96aW5hcy9hcnZhbHN0aXMvYnJleGl0LWFyLXN2aW5pYmFtLWllc2thbmRpbmF0cy1qYXVucy1wb3Ntcy1tdXNkaWVudS1saWVsYnJpdGFuaWphcy12ZXN0dXJlL9IBAA?oc=5

2020-02-01 18:00:00Z
52781326192261

Bagikan Berita Ini

0 Response to "“Brexit”: Ar svinībām ieskandināts jauns posms mūsdienu Lielbritānijas vēsturē - Skaties.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.