Search

Latvijas Banka paziņo, ka “PNB Bankas” darbības apturēšanai būs niecīga ietekme uz finanšu sektoru - Skaties.lv

“PNB bankas” slēgšana radījusi neērtības daudziem tās klientiem, taču kopumā ietekme uz valsts finansēm šim notikumam būs niecīga vai pat nekāda, tādas atziņas otrdien izskanēja Saeimā, kur atbildīgās amatpersonas bija aicinātas deputātiem izskaidrot pēdējo dienu notikumus.

Latvijas sestās lielākās komerciestādes “PNB bankas” slēgšana nu jau atbalsojusies ne tikai valsts pārvaldes sektora iestādēs, bet arī Saeimā, kur otrdien bija sasaukta atbildīgas Budžeta un finanšu komisijas sēde.

Tajā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atgādināja, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) uzskata “PNB Banku” par nokļuvušu finanšu grūtības, un komerciestāde slēgta, lai nepieļautu līdzekļu aizplūšanu.

Savukārt Latvijas Banka informēja, ka notikušajam ietekme uz finanšu sektoru kopumā nebūs vērā ņemama, bet Labklājības ministrija stāstīja par atbalstu “PNB Bankas” klientiem, no kuriem 40 000 ir pensionāri.

“Ne mēs redzam paniku, ne depozītu izņemšanu. Nekas tāds nav noticis. Situācija ir stabila. Ja runājam par finanšu sektora pakalpojumu pieejamību, tas ir cits stāsts. Tur viennozīmīgi varētu būt atsevišķām iedzīvotāju grupām, tai skaitā senioriem, grūtāka pieejamība. Šī bija banka ar plašu filiāļu tīklu,” norādīja Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

Savukārt Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks pauda: “Atsevišķas pašvaldības gan iedarbināja pārtikas paku programmu, saprotot, ka ir krīzes situāciju, gan sniedza pabalstus tajā situācijā.”

Vairāki deputāti sēdē vēlējās saprast, kāpēc “PNB Bankas”jaunajiem īpašniekiem netiek dota iespēja izpildīt apņemšanos un investēt 146 miljonus eiro, kas varētu nodrošināt bankai nepieciešamo kapitālu.

“Joprojām nav informācijas, ka šī jaunā akcionāru grupa būtu atnākusi pie uzrauga ar visiem likumā noteiktajiem dokumentiem, ka viņi stājās spēkā kā jaunie akcionāri, kuri var pieņemt lēmumus,” skaidroja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Kristīne Černaja – Mežmala.

Saeimas komisijas sēde gan bija vien informatīva, un nekādi lēmumi pieņemti netika. Jāpiebilst, ka jau ceturtdien sāksies iesaldētās naudas atmaksa “PNB Bankas” klientiem.

Iepriekš jau vēstīts, ka ceturtdien, 21.augustā, apturēta ”PNB bankas” (iepriekš ”Norvik banka”) darbība.

Lasi vēlCilvēki šūmējas par ”PNB Bankas” darbības apturēšanu

Let's block ads! (Why?)


https://skaties.lv/zinas/bizness/ekonomika/latvijas-banka-pazino-ka-pnb-bankas-darbibas-apturesanai-bus-nieciga-ietekme-uz-finansu-sektoru/

2019-08-20 16:22:00Z
52781087841529

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Latvijas Banka paziņo, ka “PNB Bankas” darbības apturēšanai būs niecīga ietekme uz finanšu sektoru - Skaties.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.