Search

Saūda Arābijā pēc uzbrukumiem naftas rūpniecības objektiem naftas ieguve sarūk uz pusi - Diena

Pēc sestdienas uzbrukumiem naftas ieguve sarukusi par 5,7 miljoniem barelu dienā, pavēstīja valstij piederošais uzņēmums Saudi Aramco.

Valstī naftas ieguves apjomi svārstās ap desmit miljoniem barelu dienā, bet augustā tie bijuši vidēji 9,85 miljoni barelu dienā, liecina ASV Enerģētikas informācijas administrācijas dati.

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki sestdien uzņēmušies atbildību par desmit bezpilota lidaparātu triecieniem nozīmīgiem naftas objektiem Saūda Arābijā.

Nemiernieku preses pārstāvis paziņojis, ka uzbrukumi bija "legāla atbilde" uz Saūda Arābijas vadīto militāro kampaņu pret hutiešiem Jemenā.

"Mēs solām Saūda Arābijas režīmam, ka mūsu nākamās operācijas būs plašākas un sāpīgākas," viņa teikto citēja hutiešus atbalstošais televīzijas kanāls Al Masirah.

Pēc uzbrukumiem ugunsgrēki izcēlās Saūda Arābijas valstij piederošās enerģētikas kompānijas Saudi Aramco naftas pārstrādes rūpnīcā Abkaikā, kas ir pasaulē lielākā, un naftas atradnēs Huraisā, informēja Saūda Arābijas Iekšlietu ministrijā.

Saūda Arābija ir pasaulē lielākā naftas eksportētāja.

Let's block ads! (Why?)


https://www.diena.lv/raksts/pasaule/cits/sauda-arabija-pec-uzbrukumiem-naftas-rupniecibas-objektiem-naftas-ieguve-saruk-uz-pusi-14226513

2019-09-15 07:39:53Z
52781124518172

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Saūda Arābijā pēc uzbrukumiem naftas rūpniecības objektiem naftas ieguve sarūk uz pusi - Diena"

Post a Comment

Powered by Blogger.