Search

Latvijas Zaļā partija izslēgta no Eiropas Zaļās partijas - Lsm.lv

Latvijas Zaļā partija (LZP) ir izslēgta no Eiropas Zaļās partijas (EZP), LSM.lv pavēstīja LZP biroja vadītāja Līga Bulmeistere. Tas izlemts partijas kongresā, kas kopš piektdienas notiek Tamperē, Somijā.

Latvijas Zaļajai partijai pārmestas politiskās darbības, kas ir pretrunā ar "zaļo" vērtībām, neieinteresētība Eiropas Zaļās partijas darbībā, biedru naudas nemaksāšana vai maksājumu kavēšana, kā arī pārstāvju nesūtīšana uz partijas padomes kongresiem.

Tomass Vaits par Latvijas Zaļās partijas izslēgšanu no Eiropas Zaļās partijasKristaps Feldmanis

"Galvenais iemesls ir tas, kā viņi sevi pozicionē pēdējos gados. Problēma ir, ka ir grūta jebkāda apmaiņa. Ir apgrūtināta komunikācija un debates ar viņiem par svarīgiem jautājumiem. Iemesls arī ir tas, ka viņi gausi reaģē uz zvaniem, e-pastiem, neierodas mūsu sanāksmēs, nepiedalās mūsu padomēs, nepiedalās mūsu kopējā darbā. Ja būs pārmaiņas viņu struktūrā, ja jauni cilvēki pārņems vadību, ja būs jauna vadība vai ja tie mainīs savu politisko virzienu, tad mēs būsim atvērti atkal pieņemt viņus „zaļajā ģimenē”, bet būs jāatjauno uzticība," norāda jaunievēlētais Eiropas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Tomass Vaits (Thomas Waitz).

Latvijas Zaļās partijas pārstāvji savā paziņojumā 10.novembrī pauž, ka šāds lēmums LZP nepārsteidz, jo arī LZP jau ilgāku laiku diskutējusi par izstāšanās iespēju no EZP, kā pamatojumu minot to, ka arvien grūtāk kļuvis Latvijas Zaļo partiju asociēt "ar tā saucamajiem Eiropas modernajiem zaļajiem".

"Mums jau ilgāku laiku arī partijas iekšienē ir bijusi diskusija, vai mums atrasties šādā Eiropas partiju apvienībā, vai tas nav nepieciešams, vai arī mums pašiem aiziet un izstāties ārā. Mēs uzskatām, ka „zaļajiem” jārunā pamatā par „zaļām” vērtībām, nevis par kreisām vai zilām vērtībām. Zaļš, mūsuprāt, ir zaļš, nevis zaļš, kurš īstenībā slēpjas zem sarkanā vai varavīksnes karoga. Mēs esam Latvijas zaļie, neesam absolūta globālisma piekritēji. Mēs esam Latvijas vides, dabas aizstāvji un par tādiem sevi arī uzskatām,” iepriekš intervijā Latvijas Radio uzsvēra LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Paldies! Esam saņēmuši ziņojumu par kļūdu rakstā.

Let's block ads! (Why?)


https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/latvijas-zala-partija-izslegta-no-eiropas-zalas-partijas.a337925/

2019-11-10 13:10:07Z
CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LmxzbS5sdi9yYWtzdHMvemluYXMvbGF0dmlqYS9sYXR2aWphcy16YWxhLXBhcnRpamEtaXpzbGVndGEtbm8tZWlyb3Bhcy16YWxhcy1wYXJ0aWphcy5hMzM3OTI1L9IBAA

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Latvijas Zaļā partija izslēgta no Eiropas Zaļās partijas - Lsm.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.