Search

Desmitiem cilvēku piketā prasa Dānijai neizdot Latvijas pilsoni tiesāšanai Dienvidāfrikā - Lsm.lv

Rīgā pie Dānijas vēstniecības piketā pulcējās desmitiem cilvēku kopā ar maziem bērniem, paužot atbalstu par savu bērnu nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) apsūdzētajai Kristīnei Misānei un prasot viņu neizdot tiesāšanai šajā Āfrikas valstī, novēroja LTV.

Uz piketu bija atnākuši vairāki desmiti cilvēku ar bērniem, tādējādi solidarizējoties ar DĀR apsūdzēto sievieti, kura līdz ar notiesāšanu tiktu šķirta no saviem bērniem. Manāmi arī pensionāri un citi ģimenei sveši cilvēki, kuri sanākuši paust atbalstu Misānei.

Sanākušie tur rokās plakātus latviešu un angļu valodās, arī dāņu valodā.

Misānes māsa piketā teica uzrunu, uzsverot, ka viņas māsa nav noziedzniece. Pikets izvērtās emocionāls, un neiztika bez asarām.

No Dānijas vēstniecības pie piketētājiem neviens nav iznācis. Vēstniecības pārstāvji atkārtoti atteicās LTV komentēt situāciju.

KONTEKSTS:

Latvijas pilsone Kristīne Misāne 2018. gada maijā no Dienvidāfrikas Republikas aizbēga uz Latviju. Kristīne atzīst, ka tādējādi pārkāpusi jaunākā bērna – savas meitas – saskarsmes tiesības ar tēvu, kurš ir  Dienvidāfrikas pilsonis. Kristīne par vardarbību no vīrieša puses jau bija vērsusies Dienvidāfrikas tiesībsargājošajās iestādēs, taču tas vīrieti sadusmoja vēl vairāk, un apdraudēta bijusi ne vien Kristīnes, bet arī meitas dzīvība un veselība.  

2018. gada decembrī Kristīni, kura lidoja darba darīšanās, Dānijas lidostā aizturēja un apcietināja, jo Dienvidāfrika pēc bērna tēva apsūdzības viņu izsludināja meklēšanā par bērna nolaupīšanu, dokumentu viltošanu un citiem pārkāpumiem. Kristīnei draud cietumsods līdz 15 gadiem, norāda viņas ģimene, norādot uz sliktajiem Dienvidāfrikas ieslodzījuma vietu apstākļiem.

Lai gan Dānija vērsās pie Latvijas, mūsu valsts prokuratūra savu pilsoni neizprasīja izdošanai tiesāšanai Latvijā, jo noziegumu neuzskata par pārāk smagu. Tikai pērnā gada beigās Ģenerālprokuratūra aizsūtīja Dānijai vēstuli ar lūgumu apturēt Kristīnes izdošanu Dienvidāfrikai šīs valsts cilvēktiesību pārkāpumu dēļ. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiQFodHRwczovL3d3dy5sc20ubHYvcmFrc3RzL3ppbmFzL2xhdHZpamEvZGVzbWl0aWVtLWNpbHZla3UtcGlrZXRhLXByYXNhLWRhbmlqYWktbmVpemRvdC1sYXR2aWphcy1waWxzb25pLXRpZXNhc2FuYWktZGllbnZpZGFmcmlrYS5hMzQ0ODU2L9IBAA?oc=5

2020-01-15 09:49:19Z
52781305428567

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Desmitiem cilvēku piketā prasa Dānijai neizdot Latvijas pilsoni tiesāšanai Dienvidāfrikā - Lsm.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.