Search

“Ir aizdomas, ka notiek politiska spēle.” Dānijā arestētās Kristīnes Misānes māsa pauž bažas par notiekošo - Skaties.lv

Dānijā arestētās Kristīnes Misānes lietai šobrīd pievērsta liela sabiedrības uzmanība. Glābjot sevi un bērnus no civilvīra, dienvidāfrikāņa, vardarbības un naudas izspiešanas, viņa 2018. gada maijā atbēga uz Latviju kopā ar bērniem, bet tagad tiek apsūdzēta bērna nolaupīšanā.

Pie Dānijas vēstniecības Latvijā trešdienas rītā norisinājās pikets, kurā piedalījās ap 50 cilvēku, aicinot apturēt šonedēļ plānoto Misānes izdošanu Dienvidāfrikas republikai (DĀR).

Kā sarunā ar “900 sekundēm” apliecina Kristīnes Misānes māsa un pārstāve Mārīte Bartraka, precīzs izdošanas datums neesot zināms, taču viņa pieļauj, ka tas varētu būt šīs nedēļas beigās.

Tuviniece atklāj, ka novembrī tiesas zālē Kristīne Misāne tikusi atbrīvota, jo DĀR nokavējusi termiņu, kurā viņa bija jāizdod, taču Dānijas prokuratūra pieprasījusi viņu apcietināt vēlreiz.

Batraka pauž viedokli, ka Latvijas amatpersonu dēļ vairākas iespējas aizstāvēt māsu ir palaistas garām – šobrīd esot tikai viens risinājums, proti, ka Dānijas tieslietu ministrs aptur viņas izdošanu.

Ir izskanējis, ka Dānijas rīcībai ir politiski motīvi, jo DĀR pirms neilga laika izdeva Dānijai tās pilsoni, valsts iestādes darbinieci, kas apsūdzēta naudas zagšanā no Dānijas valsts kases un slēpās DĀR. Misānes tuviniecei un pārstāvei ir pamatotas aizdomas, ka notiek politiska spēle starp DĀR un Dāniju, un arestētā Latvijas pilsone ir šīs situācijas ķīlniece.

Latvijai DĀR nav nekādas tiesiskās sadarbības, tāpēc ir maz ticams, ka sarunās būs jebkāds rezultāts, bažas pauž Misānes pārstāve.

“Ļoti žēl, ka šādam procesam nav noilguma. Būtībā tā ir bērna tēva atriebības un naida solis, kas ir par pamatu šādam apcietinājumam. Bērna tēvs, protams, cīnās, lai atgūtu savu bērnu, bet Latvijas tiesa lēma, ka tika pierādīta vardarbība un meitiņa netika atdota DĀR,” teic Batraka.

Jau vēstīts, ka, glābjot sevi un bērnus no civilvīra, dienvidāfrikāņa, vardarbības un naudas izspiešanas, latviešu uzņēmēja Kristīne Misāne 2018. gada maijā atbēga uz Latviju kopā ar bērniem. Tagad DĀR viņai inkriminē bērna nolaupīšanu no tēva, tiesas lēmuma pārkāpšanu par bērna neizvešanu no valsts.

Dažus mēnešus Latvijā viņa nodzīvoja mierīgi, līdz 2018. gada decembrī pēc lidojuma uz Kopenhāgenu Misāni arestēja Dānijā. DĀR ar ”Interpola” palīdzību bija izsludinājusi Kristīni starptautiskajā meklēšanā. Visu šo laiku Latvijas pilsone pavadījusi apcietinājumā Dānijā.

Intervija ar Mārtīti Batraku

Let's block ads! (Why?)


https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiigFodHRwczovL3NrYXRpZXMubHYvemluYXMvYXJ2YWxzdGlzL2lyLWFpemRvbWFzLWthLW5vdGllay1wb2xpdGlza2Etc3BlbGUtZGFuaWphLWFyZXN0ZXRhcy1rcmlzdGluZXMtbWlzYW5lcy1tYXNhLXBhdXotYmF6YXMtcGFyLW5vdGlla29zby_SAQA?oc=5

2020-01-15 11:27:00Z
52781305428567

Bagikan Berita Ini

0 Response to "“Ir aizdomas, ka notiek politiska spēle.” Dānijā arestētās Kristīnes Misānes māsa pauž bažas par notiekošo - Skaties.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.