Search

“Valmieras stikla šķiedras” valdes priekšsēdētājs: Tiesiskās aizsardzības process neietekmēs uzņēmuma darbiniekus - Skaties.lv

Finanšu grūtībās nonācis liels un līdz šim par veiksmīgu uzskatīts Latvijas uzņēmums – “Valmieras stikla šķiedra”. Uzņēmums tiesā pirmdien lūdza sev piemērot tiesiskās aizsardzības procesu, lai iegūtu laiku finanšu sakārtošanai. Problēmas sakne – pērn ASV atklātā rūpnīca, kas rada pamatīgus zaudējumus.

Vienam no lielākajiem stikla šķiedras produktu ražotājiem Eiropā – uzņēmumam ”Valmieras stikla šķiedra” – rūpnīcas atrodas ne tikai Latvijā, bet arī Lielbritānijā un ASV. Pirmās divas jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas, nesot peļņu, taču ražotne Amerikā tieši pretēji – pērn rūpnīca novēloti sākusi ražošanu, nespējot sasniegt nepieciešamās ražošanas jaudas, tādējādi nesot zaudējumus, kā arī strauji patērējot naudas līdzekļus no citiem kompānijas darbības virzieniem.

Tā kā ASV ražotne nav spējusi izpildīt saistības ar banku, kreditori pirms nedēļas pieprasījuši nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu un procentus – nedaudz virs trim miljoniem ASV dolāru. Uzņēmuma vadība norāda, ka tai nav iespējams veikt tūlītēju un pilnīgu aizdevuma atmaksu. Tādēļ pirmdien tiesai lūgts ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu. 

“Šis process nekādā veidā neietekmēs uzņēmuma darbiniekus. Kompānija tieši būs pasargāta no kreditoru vēlmes, lai mēs nekavējoties atmaksātu aizdevumu,” tā norāda AS “Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Stefans Jugelis.

Tiesiskās aizsardzības process ļautu “Valmieras stikla šķiedrai” turpināt nepārtrauktu darbību galvenajās ražošanas līnijās, vienlaikus iegūstot laiku, lai ar kreditoriem vienotos par aizdevuma grafika maiņu un saistību izpildi.

“Ir svarīgi, ka šis tiesiskās aizsardzības process neietekmē mūsu biznesu, kas Latvijā un Lielbritānijā  ir rentabls, tur ražotnes darbojas ierastajā režīmā, tās ir saglabājušas stabilu naudas plūsmu. Taču pozitīvā naudas plūsma nav ļāvusi kompensēt ASV ražotnes zaudējumus. Es gribu akcentēt, ka šī situācija ir radusies 100% ASV rūpnīcas dēļ,” skaidro Jugelis.

Uzņēmuma piesaistītie juristi norāda, ka turpmāko divu mēnešu laikā “Valmieras stikla šķiedra” sadarbībā ar akcionāriem un kreditoriem izstrādās rīcības plānu, kā nelāgo situāciju atrisināt, lai uzņēmums spētu darboties tālāk.

“Tas visā pasaulē nav nekas īpašs, šādi procesi notiek, un arī “Valmieras stikla šķiedra”, mūsuprāt, ir šāds gadījums, kas ar šo procesu tiks galā, un tas varētu izvērsties par vienu no veiksmes stāstiem, kā tiesiskas aizsardzības process Latvijā profesionāli ir realizēts,” norāda zvērinātu advokātu biroja “Eversheds Bitāns” jurists Māris Vainovskis.

“Valmieras stikla šķiedras” koncerns pagājušajā gadā strādājis ar 112 miljonu eiro apgrozījumu, kā arī cieta zaudējumus  – 14 miljonu eiro  – pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Let's block ads! (Why?)


https://skaties.lv/zinas/bizness/ekonomika/valmieras-stikla-skiedras-valdes-priekssedetajs-tiesiskas-aizsardzibas-process-neietekmes-uznemuma-darbiniekus/

2019-06-17 16:01:00Z
CBMimgFodHRwczovL3NrYXRpZXMubHYvemluYXMvYml6bmVzcy9la29ub21pa2EvdmFsbWllcmFzLXN0aWtsYS1za2llZHJhcy12YWxkZXMtcHJpZWtzc2VkZXRhanMtdGllc2lza2FzLWFpenNhcmR6aWJhcy1wcm9jZXNzLW5laWV0ZWttZXMtdXpuZW11bWEtZGFyYmluaWVrdXMv0gEA

Bagikan Berita Ini

0 Response to "“Valmieras stikla šķiedras” valdes priekšsēdētājs: Tiesiskās aizsardzības process neietekmēs uzņēmuma darbiniekus - Skaties.lv"

Post a Comment

Powered by Blogger.